pelawat

free counters

Jumaat, 11 Februari 2011

7 up lagi


aku nak sambung pasal 7 up semalam aku ingat bila logo depan sama belakang pun sama ,bila aku tengok tengok rupanya tak sama(ni kes tak de keja nak buat la nii )gambar kat atas semua nya sama logo di atas jika lihat betul betul sama ,cuma yang sebelah kiri kurang jelas disini maklumlah dah lama tertanam.


 



jika dilihat bahagian belakang berlainan disebelah kanan ada lion (m) sdn. bhd. dan lion( S) ltd.di sebelah kiri lion (m) ltd.



mould bulat dan longkang



yang ni depan serupa



tapi bahagian belakang tak serupa. bezanya kat lion (m) ltd .mould petak dan longkang.dengar dengar ada king 7 up ,sama tak serupa tak kan senyap je kot bagilah info..


bila dah lain kena susun balik lah jawabnya ni aje lah 7 up berlainan yang ada bila dapat lagi nanti bertambahlah lagi.semalam 8 hari ni 10 yang berlainan esok lusa tak tau lagi.tak pasti pula ada berapa jenis botol 7 up ni.harap kita dapat berkongsi maklumat.


7 ulasan:

  1. Itulah sama tidak serupa , serupa tapi tidak sama.

    Bro 7 UP minum campur apa yang sedap ya?, kepelbagaian rasa he he he!

    BalasPadam
  2. tak sama tapi serupa.7 up campur asam boi pehhh

    BalasPadam
  3. memandai je mgtbobber tu.... aku tak lah king 7up..
    aku pun baru je main botol ni...tak lengkap lagi set 7up... ada masa nanti aku posting kat blog aku...hehehe

    BalasPadam
  4. sekadar berkongsi apa yg aku tahu..7up malaya ni ada banyak.. perbezaan yang paling ketara ada 17 tak termasuk tulisan tebal,besar atau kecil... yg dah ada kat aku 15...1 lagi dalam perjalanan dan satu lagi aku dengar ada kat geng botol johor... bilalah agaknya aku boleh dapat yg kat johor tu...hehehe
    botol yg mula2 org panggil botol 7up bubble ada 3jenis 200ml dan 3jenis 285ml,(logo 7up merah semua,putih semua dan merah putih)
    3 jenis 200ml 7up biasa (200ml)(contents
    200ml)dan (7 fluid ounces)
    botol besar 3jenis(botol 1 liter)(botol 738ml) dan (botol 750ml)
    botol 7up 285ml (contents 285ml) dan (285ml)
    dan 2 lagi botol yg no7nya bersambung dengan titik merah ada kat gambar kau...2 botol yg kau susun akhir tu..

    BalasPadam
  5. haa kan king 7 up dah datang,apa kata kalau king 7 up publish kan botol 7 up,mengikut keluaran tak kiralah berapa yang ada,sebab jarang bloger yang keluarkan 1 set bukan apa ,senanglah bagi orang cam aku belajar atau pun mencarinya,aku susun pun main agak agak je,kalau tak kan senang aku susun dan tau mana lagi yang kurang..terima kasih atas info yang berharga.

    BalasPadam
  6. ya betul ganda 23,jangan hampakan peminat.

    BalasPadam